PUPPY

Puppy oefening

Gelukkig begrijpen steeds meer pupeigenaren dat een puppycursus van levensbelang is. De kleine pluizenbolletjes die we in onze huizen en harten opnemen, kunnen nu eenmaal niet zonder dat ze de weg leren in onze wereld. In de hondenwereld zou hun moeder die taak op zich nemen; in onze wereld is dat een taak voor ons, de eigenaar.
Wij moeten ze dus door de belangrijke periodes in hun jeugd leiden; ze leren wat wel en niet te vertrouwen is en ze helpen bij het vinden van hun plaats binnen onze gezinnen. Belangrijk is ook dat er wederzijds sprake is van vertrouwen. Dat vertrouwen bouwen wij gaandeweg op door middel van spel en oefeningen.

Iedere 9 weken start bij de Wolfskamer een puppycursus van 8 lessen voor puppy’s van rond de 8 weken. Op die manier bieden wij iedere pup en zijn eigenaar de gelegenheid zich optimaal voor te bereiden op de vele eisen die leven in de huidige maatschappij aan ze stelt. Ook als u wat later instroomt, zult u er profijt van hebben!

Overigens is het begeleiden van een pup eigenlijk een fulltime job. Je kunt het er niet even bij doen en het is zeker niet voldoende om er alleen tijdens de lessen mee bezig te zijn. De instructeur zal ook per les aangeven wat het “huiswerk” voor die week is.

Uiteindelijk zijn de puppy’s na 8 weken klaar om verder te gaan en kunnen ze door naar de jonge honden cursus. Om zeker te zijn van een plekje in de aansluitende jonge honden cursus kunt u zich inschrijven voor de combi cursus puppy – jonge honden.

De oefeningen:

1. Relevante perioden
2. Theorie
3. Socialiseren/habitueren
4. Stimuleren neus en apporteren
5. Basis aanleren van diverse oefeningen.
Na afloop van de cursus krijgt u een certificaat van deelname.

Terug naar cursusaanbod