NOSEBEDIENCE

nobedience

Wilt u eens iets anders. Ga dan met uw hond Nosebedience doen. Geschikt voor alle honden. Van pup tot senior. Van Chihuahua tot Duitse dog.

Nosebedience is een combinatie tussen detectie (het vinden van een aangeleerde specifieke geur door gebruik van de neus) en gehoorzaamheid.

Honden hebben een geweldige neus. Elke hondenneus ruikt velen malen beter dan die van de mens. Detectie is dan ook een uitstekende bezigheid om samen met uw hond te doen. De hersens worden gebruikt bij het opzoeken van de aangeleerde geur. Uw hond leert zich goed te concentreren. Allebei geeft rust in het hoofd. Dat helpt uw hond lekker te gaan rusten na een nosebedience les. En zeker niet onbelangrijk, het zelfvertrouwen van de hond groeit iedere keer als deze de goede keus heeft gemaakt. Dat is mooi meegenomen. Nog een voordeel is dat de band tussen de eigenaar en de hond sterker wordt door het samen bezig zijn.

De gehoorzaamheidsoefeningen staan in teken van de detectie en maakt de sport uitdagend en afwisselend.

U kunt examen doen op drie niveaus. Ieder niveau bestaat uit 5 onderdelen. Meer informatie hierover vindt u op de website www.nosebedience.nl. Ervaring is niet nodig. Iedere oefening wordt vanaf het begin geleerd. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen examen te doen. Plezier in de sport staat voorop.

Kortom, gun uw hond het plezier, de ontspanning en voldoening van het gebruik van de neus en de samenwerking met de eigenaar. U doet uw hond er een groot plezier mee.

Kijk voor de algemene voorwaarden privé en duolessen onder het tabblad privé en duolessen van deze website.

Terug naar cursusaanbod