JONGE HONDEN

Na het doorlopen van de puppycursus is uw hondje ongeveer 16-20 weken. Omdat het essentieel is dat het hondje zoveel mogelijk leert in zijn prille leven, is er direct aansluitend op de puppycursus, de jonge honden cursus (“Joho”). Deze cursus duurt 8 weken en gaat verder waar de puppy’s zijn geëindigd. U blijft tijdens deze cursus bij dezelfde instructeur. Op die manier werken wij zowel aan een voortgaande socialisatie als aan het verankeren van de oefeningen. Wij werken eigenlijk met een laagjes principe. Wij herhalen de oefeningen uit de puppycursus en breiden ze uit. Op die manier werken wij in kleine stapjes zonder overbelasting naar een einddoel.
Een belangrijk aspect van deze periode is dat de puberteit van uw hondje hierin valt. De puberteit valt ook nog eens samen met een angstfase. Aan de ene kant een hondenlijf waarin de hormonen op “hol” zijn en aan de andere kant kunnen ze opeens bang worden voor objecten en situaties die voor de angstperiode “normaal” waren. Dat stelt veel eigenaren voor uitdagingen. Het is niet voor niets dat herplaatsers vaak in deze leeftijdscategorie vallen. Veel aandacht voor de theorie die hierachter zit en voor methoden om daarmee om te gaan en praktische handvatten, ondersteunen u hierbij.

hsdw - jonge honden


Na het lezen van deze uitleg zult u begrijpen dat het volgen van aansluitend de “Joho”-cursus essentieel is. Als u zich daarom gelijktijdig inschrijft voor de puppycursus en de “Joho”-cursus krijgt u van ons een korting van 10%.

Ook met een pup vanaf 16 weken, die nog geen puppycursus heeft gevolgd, kunt u inschrijven voor deze cursus. Bij het indelen van de groepen zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

De oefeningen:

1. Relevante perioden
2. Theorie
3. Socialiseren/habitueren
4. Stimuleren neus en apporteren
5. Alle oefeningen
Na afloop van de cursus krijgt u een certificaat van deelname.

Terug naar cursusaanbod