Marian van Gerven

hsdw - instructeur_10

Mijn naam is Marian van Gerven, woonachtig in Soest.

Ik ben gecertificeerd hondengedragstherapeut en instructeur. Begin 2019 heb ik de 4 jarige HBO opleiding van Dogvision afgerond en ben ik, naast mijn vrijwilligerswerk bij De Wolfskamer, gestart met mijn eigen bedrijf als gedragstherapeut en instructeur.

Ik deel al ruim 30 jaar mijn leven met honden en heb met al mijn honden getraind. Wat we deden, hing af van de interesse en het talent van de betreffende hond; variërend van GG, IPO (combinatie van speuren, gehoorzaamheid en pakwerk),  behendigheid, UV (20 km naast de fiets), balans & coördinatie, hersenwerk, speuren (mantrailen) en sinds kort detectie. Op dit moment heb ik een korthaar collie, Maya, met wie ik lessen volg in speuren en balans & coördinatie. Maar we vinden ook hersenwerk, detectie of lekker in het bos wandelen leuk.

In de afgelopen 30 jaar zijn de inzichten met betrekking tot honden, hondengedrag en – opvoeding/ training sterk veranderd. De huidige positieve trainingsmethoden dragen bij aan het welzijn van honden. Natuurlijk zorg ik dat ik op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen.

Ik heb hondentraining gegeven bij verschillende verenigingen en clubs. Als instructeur en hondengedragstherapeut bij De Wolfskamer hoop ik een bijdrage te leveren aan een goede relatie tussen eigenaar en hond.

Terug naar Instructeurs