Ingrid Karman

hsdw - instructeur_07

Hoi,

Mijn naam is Ingrid Karman. Ik ben samenwonend en samen hebben wij twee boxers. Wij zijn helemaal verzot op dit malle ras. Boxers worden ook weleens de clowns onder de honden genoemd.  Wij zeggen altijd, je moet ervan houden.

In 2008 heb ik mijn eerste cursus bij de Hondenschool De Wolfskamer gevolgd. Met onze toenmalige boxer reu ben ik begonnen met behendigheid. Met onze boxer teef, Luna, heb ik diverse cursussen gevolgd bij De Wolfskamer. Uiteindelijk ben ik met haar behendigheid gaan doen. Ik vind dit zelf een van de leukste hondensporten om te doen.

Luna bleek een snelle leerling te zijn. Heel gedreven. Ik ben toen wedstrijden met haar gaan lopen bij de Nederlandse Boxerclub. Erg leuk en gezellig. Allemaal mensen die verzot zijn op de boxer. Behalve dat je op zondag heel erg vroeg op moet staan. Maar goed dat nemen wij allemaal voor lief.

Luna deed het erg goed bij de wedstrijden. We hebben een aardige prijzenkast  verzameld. Nu trainen we een  stapje lager omdat Luna ondertussen een dagje ouder is. Ondanks haar leeftijd beleeft Luna nog heel veel plezier aan behendigheid. Wat lager springen, weinig tot geen paaltjes meer.

Als cursist, ben ik door Liesbeth gevraagd om les te gaan geven.  Na het volgen van de  instructeurscursus behendigheid bij Band geef ik sinds 2010 les op de Hondenschool De Wolfskamer. Dit doe ik met heel veel plezier. Wat ik vooral leuk vind is te zien dat mensen versteld staan van het feit dat zij samen met de hond over het algemeen met 16 lessen een volledig parcours kunnen lopen. Heel vaak is het ook dat de hond het wel snapt maar de baas moeite heeft met de juiste lijn te lopen. Het gaat erom dat je er plezier aan beleeft  zowel hond als baas. We hoeven niet allemaal wereldkampioen te worden.

Hopelijk zien wij elkaar bij de volgende cursus.

Terug naar Instructeurs