Nienke Parma

Hallo,

Ik ben Nienke Parma. Als 8-jarige kreeg ik mijn allereerste huisdier, een goudkleurige cavia die Wietje heette. Als tiener vroeg een vriendinnetje of ik zin had om mee te gaan naar een honden- en kattenpension in Nisse, Zeeland, waar zij wel eens hielp. Nou, dat wilde ik wel en van een dagje in de maand werd het al snel elk weekend, elke vakantiedag en uiteindelijk heb ik daar zelf nog driekwart jaar gewoond en gewerkt, naast mijn school.

Na de middelbare school heb ik (Tropische) Bosbouw gestudeerd en ben zodoende in Chiang Mai Thailand terecht gekomen. Na 2 jaar voor het Royal Forest Department, watershed management, gewerkt te hebben, ben ik samen met mijn toenmalige vriend een hondenschool en dierenpension begonnen, wat ik later alleen heb voortgezet. Maar na 25 jaar Thailand ben ik door verscheidene omstandigheden eind februari 2021 definitief teruggekeerd naar Nederland. En hoewel bar koud en nat soms, ik vind het helemaal fijn om weer terug te zijn. 
Vanwege mijn Beageltje, Simba, ben ik eerst in Huizen tijdelijk neergestreken en nu woon ik in Muiderberg.

Om zo verantwoord mogelijk en diervriendelijk met de dieren te werken heb ik vele cursussen en webinars gevolgd, waaronder het Honden- en Katten besluit met stages bij het dierenasiel Crailo en de dierenkliniek Kerkelanden, een cursus bij O&O waar ik in aanraking kwam met positive reinforcement training, en Instructeur I II en III bij Martin Gaus Academie waar ik geintroduceerd werd in de clicker wereld.  Andere belangrijke cursussen zijn:  Living and Learning of Animals van Dr. Susan Friedman, Certified Professional Dog Trainer- Knowledge Assessed, Fear Free Professional Animal Trainer, Service Dog Fundamentals, PTSD Service Dog Tasks, Master course – Aggression in Dogs, Do-it-yourself Seperation Anxiety Program, en nog veel meer.
Je kunt wel zeggen dat het werken met dieren, en vooral met honden, een absolute passie van mij is. En ik zie er enorm naar uit om mijn passie en opgedane kennis en vaardigheden met jullie te delen.

Met vriendelijke en enthousiaste groet en woef,
Nienke en Simba

Terug naar instructeurs