Ineke Post

hsdw - instructeur_04

Ik ben Ineke Post, getrouwd met Gerrit. Een paar jaar na ons trouwen mochten we onze eerste hond verwelkomen. Een kruising Griffon/Duitse Staande Korthaar en Poedel. Ze had het uiterlijk van een volbloed Poedelpointer.
Met haar heb ik bij Jo Lubbers met veel plezier de eerste stappen op het pad van hondentraining gezet.
In de tachtiger jaren werd ons gezin uitgebreid met de komst van achtereenvolgens een zoon en twee dochters en het trainen verdween tijdelijk naar de achtergrond. In 1993 overleed onze hond. We probeerden bij enkele Duitse fokkers aan een poedelpointer te komen. Door de harde jachteisen die gehanteerd werden, lukte dit niet.
In 1994 maakte onze eerste Golden Retriever haar entree. Ik trainde gehoorzaamheid met haar en later deed ze met man en zoon met veel plezier jachttraining.
We hadden zoveel plezier in het trainen, dat we in 1996 besloten er een Golden bij te nemen. Toen onze oudste hond ouder werd en het trainen voor haar niet meer zo hoefde, wilden we graag een hond erbij, maar dat moest wel een kleinere worden.

Na lang zoeken werd het de Västgötaspets en in 2004 deed Kaj zijn intrede in ons gezin. Al snel bleek dat dit hondje de nodige problemen had. Om dit beter te begrijpen, volgde ik seminars van Emma Parsons en Jean Donaldson. Inmiddels was ik met mijn officiële instructeursopleiding begonnen. Aansluitend ben ik meteen verder gegaan met de opleiding voor gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie en in 2012 ben ik afgestudeerd.

Omdat Kaj probleemloos functioneerde, was er in 2010 weer ruimte voor een nieuwe hond. Dat werd Geni, een Australian Shepherd. Ook Geni heeft weer de nodige issues (ik houd van uitdagingen….), maar ook haar gaan we goed krijgen. Gerrit traint al jaren, niet onverdienstelijk, Treibball met haar en loopt geregeld een wedstrijd. Ik train Obedience met haar.
Ook met Kaj train ik nog steeds, deels gehoorzaamheid en deels trics en trucs.
Jaarlijks volg ik diverse seminars en workshops om van de allernieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.

Sinds januari 2010 geef ik op de zaterdagmorgen met heel veel plezier les op de Wolfskamer en sinds februari 2015 verzorg ik de lezing op de theorie avond voor puppen-eigenaren.

Terug naar Instructeurs