Evelyne Kramers

Mijn naam is Evelyne. Ik ben getrouwd met Ton en wij hebben 3 volwassen kinderen en 2 kleindochters. Mijn hele leven ben ik al samen met honden geweest. Op mijn achttiende mocht ik van mijn ouders mijn eerste eigen hond: een Schapendoes Boris. Met Boris heb ik allerlei cursussen gedaan bij KC Gooi en Eemland. In die tijd werd er nog getraind met een slipketting en vele correcties. We wisten toen niet beter. Een aantal honden verder, we hebben er altijd 2 gehad, ben ik terecht gekomen als één van de eerste cursisten van Hondenschool de Wolfskamer bij Mattie. Gelukkig had in die tijd het positief trainen zijn intrede gedaan. Al heel gauw had Mattie door dat ik het werken met honden heel erg leuk vond en ik was veel te vinden op de hondenschool om te helpen. Na mijn instructeursdiploma’s behaald te hebben heb ik een tijdje op de hondenschool les gegeven. Door drukte met werk en kinderen ben ik een tijdje gestopt met lesgeven. Wel heb ik steeds zelf getraind met mijn honden. Met Doortje, een Berner Sennehond heb ik op hoog niveau GG getraind.

Toen ik zelf nog les gaf zat er een Spaanse waterhond in een groepje. Ik was helemaal verkocht toen ik deze hond zag. Vele jaren later is Lana, nu 5 jaar, in ons leven gekomen. Zij staat samen met mij op de foto. Echt een heerlijk werkhondje. Zij wil heel graag samen met de baasjes zijn en dingen ondernemen. Ik zeg weleens dat wij samen één hartslag hebben. Alleen zijn Spaanse waterhonden niet de meest stabiele honden. Wat wij niet wisten is dat zij extreme verlatingsangst heeft en erg onder de indruk is van andere honden. Wij konden heel lang niet bij de Wolfskamer trainen omdat dit te stressvol voor haar was. Teveel honden op het veld. Daardoor heb ik haar thuis heel veel trucjes geleerd en doe heel veel leuke dingen met haar zoals zoekspelletjes, hersenwerkjes, parcourtjes in de tuin, e.d.. Zo is het idee ontstaan om op de hondenschool een cursus Fun te gaan geven. Intussen zijn we weer samen op het veld te vinden bij Hoopers. We vinden het allebei erg leuk.

Sinds april vorig jaar zijn wij de blije baasjes van Bibi. Onze bruine Koningspoedel. Wat een geweldige hond is zij. Heerlijk stabiel en vindt alles leuk. Samen met Lana beleven ze veel lol. Ze is nog heel jong maar ik doe al GG met haar.  Zolang wij het samen leuk vinden blijven wij doorgaan. Plezier staat bij ons voorop. En dat is wat ik jullie wil meegeven tijdens de lessen.

Terug naar instructeurs