DOG DANCE

hsdw - dog dance

Honden maken allerlei bewegingen in hun communicatie met andere honden. Bij het Dog Dance wordt hiervan gebruik gemaakt door bewegingen op afroep uit te laten voeren.

We kijken voor welke bewegingen/houdingen de hond de meeste aanleg heeft en dit wordt verder uitgewerkt. Dog Dance is een combinatie van gehoorzaamheid en “kunstjes”.

Dog Dance is geschikt voor alle honden en mensen, jong en oud. Het is verbazingwekkend om te zien wat er allemaal mogelijk is. Het plezier, dat u en hond met elkaar beleven, is het belangrijkste bij deze sport en al kort na het starten zult u merken, dat het vertrouwen en de band tussen u en uw hond veel sterker wordt.

Wanneer u en uw hond verschillende oefeningen beheersen, is het heel leuk om deze achter elkaar op muziek uit te voeren. Dan wordt het een soort dansje, dat routine genoemd wordt.
Voor het tot stand komen van een routine kiest u uw eigen muziek uit en u bedenkt zelf met behulp van de instructeur de volgorde van de bewegingen.

De vormen van Dog Dance:

De Freestyle; hierbij zijn alle moves (bewegingen) toegestaan, mits het geen gevaar oplevert voor u of uw hond. Dit levert oneindig veel mogelijkheden op.

Heelwork To Music; dit is voortgekomen uit de Obedience (gehoorzaamheid als wedstrijdsport). Bij deze vorm bestaat 75% van de routine uit volgwerk (heelwork) aangevuld met oefeningen, waarbij de hond niet verder dan zo’n twee meter bij u vandaan mag zijn. Vaak wordt deze sport vergeleken met paardendressuur.
Het volgwerk kan worden uitgevoerd vanuit verschillende uitgangsposities, zoals links of rechts naast de geleider, voor, achter of zelfs dwars op de geleider.
Ook de richting van het volgwerk kan variëren van voorwaarts tot zijwaarts en zelfs achterwaarts, vloeiend op de maat van de muziek.

Dog Dance is sinds enkele jaren ook in Nederland een wedstrijdsport en de Federatie Hondensport Nederland (FHN), waar onze hondenschool bij aangesloten is, organiseert regelmatig wedstrijden door het hele land.

Terug naar cursusaanbod