BEHENDIGHEID

Om te kunnen starten met de cursus Behendigheid moet uw hond minimaal 1 jaar oud zijn, een goede gezondheid hebben en onder appèl staan.
In tegenstelling tot het geleerde tijdens de Gehoorzaamheidscursussen loopt de hond niet strak naast de baas, maar krijgt uw hond een bepaalde vrijheid die wel onder controle gehouden moet worden. Daarom moet de hond op uw verzoek kunnen blijven zitten en bij u komen als u de hond roept.


De Behendigheidcursussen:

Behendigheid

Behendigheid 1 is de beginnerscursus. Tijdens de lessen leren wij zowel u als de hond op een rustige manier de verschillende toestellen stuk voor stuk aan. Vervolgens oefenen we eenvoudige combinaties van toestellen, zodat aan het eind van de cursus een eenvoudig parcours afgelegd kan worden. Het geheel wordt afgesloten met een clubexamen en het daarbij behorende certificaat.

Behendigheid 2 is een cursus voor gevorderden. Tijdens de lessen worden de diverse toestelcombinaties verbeterd en uitgebreid en we besteden aandacht aan wendingen en wissels. Tevens maken we een begin met het op verschillende manieren begeleiden van de hond. Ook deze cursus wordt afgesloten met een clubexamen en het daarbij behorende certificaat.

Recreatieve Behendigheid is voor cursisten, die Behendigheid II hebben afgerond en geen wedstrijden willen lopen. Op een recreatieve manier leert u uw snelheid te verhogen en nieuwe wendingen te maken om zodoende leuk bezig te zijn met uw hond.

Terug naar cursusaanbod