BASIS GEHOORZAAMHEID 1

Nadat u de jonge honden cursus heeft afgerond kunt u doorstromen naar de cursus Basis Gehoorzaamheid 1 (B.G.H. 1)

Deze cursus bestaat uit 12 lessen en is geschikt voor honden vanaf 1 jaar en ouder die een puppy / jonge honden cursus of de Instroom basis gehoorzaamheid cursus of elders een pup of jonge hondencursus hebben gevolgd. In deze cursus wordt er veel aandacht besteed aan het opbouwen van de relatie baas/hond en het gedrag van de hond in sociale situaties, zoals de “terras oefening”, en het benaderen en de omgang van de hond met en door vreemde mensen en honden. Daar de honden rond deze leeftijd in een volgende angstfase terecht kunnen komen wordt er ook aandacht besteed aan het opnieuw aanbieden van auditieve en visuele prikkels.

Het wandelen aan een ontspannen lijn in verschillende situaties komt ook in deze cursus uitgebreid aan bod. Zo ook het toepassen van verzorgende handelingen zoals bijv. tanden kijken.

Wat er verder nog aan bod komt in deze cursus zijn de volgende onderwerpen:

  1. Aandacht oefeningen
  2. Zelfbeheersing
  3. Voedsel weigeren
  4. Fysieke ontwikkeling en balans en coördinatie.
  5. Neusgebruik

Wat betreft de trainingsoefeningen wordt er een begin gemaakt met:

  1. De blijf oefeningen, opbouwen in kleine stapjes
  2. Staan en betasten door de eigenaar zelf
  3. Begin van de oefening “komen op bevel”
  4. Motivatie apporteren speeltje

Bij alle oefeningen gaan we het gebruik van lokvoer afbouwen.

In de leeftijd van 6 tot 9 maanden komt uw hond zeer waarschijnlijk in de pubertijd terecht, een lastige periode voor u maar vooral voor uw hond. Wij bereiden u voor op deze periode en proberen zowel u als uw hond hier zo goed mogelijk doorheen te begeleiden.

Deze cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname en een beoordelingslijst waarop de verschillende onderdelen worden afgetekend met de beoordeling onvoldoende, voldoende, ruim voldoende of goed.

BELANGRIJK! Heeft u een herplaats hond of een hond uit het buitenland met issues ten aanzien van het gedrag dan kunt u zich beter inschrijven voor de cursus Instroom Basis Gehoorzaamheid. Ook wat oudere honden ( vanaf 6 maanden) die geen andere cursus hebben gevolgd kunnen beter starten in de Instroom Basis Gehoorzaamheid.

Terug naar cursusaanbod